יום רביעי, 21 בפברואר 2018

חברת אחזקה וניקיון מחיר

בעבר הבנייה הייתה הרבה יותר קטנה וגם כשהיו בנייני מגורים גבוהים, הם בדרך כלל נישאו לגובה של עד 4 קומות ולא יותר. גם בבתים גדולים יותר היה נהוג לכנס ועד בית שיחליט את כל ההחלטות שרלוונטיות לבניין, אך כיום המצב שונה ויש צורך בחברת אחזקה וניקיון. 

מדוע יש צורך בחברת אחזקה חיצונית?

המציאות בה 16 דירות צריכות להחליט על עתיד הבניין, על ההדברות שצריך לבצע, על השיפוצים שצריך לעשות ועל פרויקטים שונים כבר נגמרה. אין ספק שבניינים גבוהים הרבה יותר כבר עומדים על הפרק ויזם נדל"ן שבונה בניין מגורים בדרך כלל לא יסתפק בפחות מ-7 או 8 קומות ובכל מקרה ועד הבית חייב ניהול חיצוני כלשהו כדי להצליח לתפקד. אי אפשר לנהל את כל הניקיון בבניינים האלו בצורה מלאה כאשר יש תקנות רבות שצריך לאכוף, לגבי מעליות, שיפוצים, מערכת גילוי אש ועוד רבות אחרות, שמחייבות חברת אחזקה וניקיון מוסמכת שיודעת לנהל היטב.

חברת אחזקה וניקיון

כמה עולה חברת אחזקה?


  • לחברת אחזקה וניקיון יש מחיר משתנה שתלוי במספר פרמטרים. הפרמטר שמשפיע יותר מכולם הוא כמובן מספר הדיירים. ככל שהבניין גדול יותר ויש יותר דיירים שצריך לדאוג להם, וגם יותר שטח שצריך לנקות, לשפץ ולתחזק, החברה תגבה יותר כסף אם כי בפועל יכול להיות שהעלות לכל דירה תהיה נמוכה יותר. בדרך כלל העלות נעה בין 3000 שקלים בבניינים קטנים ויכולה להגיע עד 30 אלף שקלים בבניינים גדולים מאוד, בדרך כלל אלו בנייני יוקרה.
  • כמובן שדמי הניהול של חברת האחזקה לא משתנים ויש לה תשלום קבוע שהיא מקבל וכך היא מממנת את כל ההוצאות השוטפות של הבניין, כמו למשל שירותי השמירה שבדרך כלל מבוצעים על ידי שני שומרים לפחות בבניינים גדולים, וגם שירותי הניקיון היום יומיים.

הוצאות קבועות לצד הוצאות חד פעמיות

יחד עם זאת, יש הוצאות אחרות כמו למשל שיפוצים שצריך לבצע לעתים רחוקות או בדיקות תקינות למעלית, כך שהמחיר יכול לעלות בהתאם באופן תקופתי. כך למשל יכול להיות שדיירי הבניין יחד עם חברת האחזקה והניקיון יחליטו על הקמת מעלית או שיחליטו על שיפוצים בחנייה, תמ"א 38 או כל עניין אחר שיעלה עוד כסף לדיירים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה